Uusi Marli Toti

Lämmittävä & mausteinen

Uusi Marli Toti

Lämmittävä & mausteinen

Omenaa, sitruunaa, inkivääriä ja hunajaa – niistä on tehty uusi Marli Totitiiviste. Perinteinen toti maistuu aina, joten myös Marli Toti -uutuutta on saatavana kaupoissa ympäri vuoden. Sekoita totitiivistettä sekä kuumaa vettä ja tunnelma on taattu niin kotisohvalle kuin illanistujaisiinkin. Marli Toti sopii erinomaisesti myös ruuanlaittoon.

Reseptit
Totinen uunipossu Porkkana-inkiväärikakku Totimarmeladimakeiset Toti-Kir
Totinen uunipossu

Totinen uunipossu

Reseptit

(noin 4 annosta)

noin 1,2 kg porsaan ulkofileetä pienellä
rasvakerroksella

marinadiin ja kypsennysliemeen:

1 dl Marli Toti -tiivistettä (laimentamaton)
1 dl valkoviiniä
1 dl soijakastiketta
0,5 dl rypsiöljyä
2-3 kpl valkosipulin kynttä viipaloituina
0,5 tl chilihiutaleita

Kastikkeeseen:

kypsennysliemi
3 rkl Marli Toti -tiivistettä (laimentamaton)
3 rkl valkoviiniä
1 rkl soijakastiketta
1 rkl maissitärkkelystä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Huuhtaise porsaan ulkofileepala nopeasti kylmällä vedellä ja kuivaa talouspaperilla. Leikkaa rasvapintaan muutama ristiviilto. Sekoita marinadin ainekset keskenään. Nosta filee marinadiin ja siirrä jääkaappiin maustumaan muutamaksi tunniksi.

Ota filee jääkaapista noin puoli tuntia ennen kypsentämistä. Kuumenna uuni 250°C. Nosta filee marinadista ja laita uunivuokaan rasvapuoli ylöspäin. Laita fileeseen lihalämpömittari. Paista fileetä kuumassa uunissa noin 15 minuutin ajan. Laske uunin lämpötila 150°C, lisää vuokaan marinadiliemi ja jatka kypsentämistä, kunnes fileen sisälämpötila on 75-80°C.

Nosta filee uunivuoasta, kääri leivinpaperiin ja folioon ja anna vetäytyä noin puolen tunnin ajan huoneenlämmössä tai seuraavaan päivään jääkaapissa.

Siivilöi kypsennysliemi ja poista pinnalla olevaa rasvaa. Kaada liemi pieneen kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan. Mittaa Marli Toti -tiiviste, valkoviini ja soijakastike pieneen kulhon, lisää joukkoon maissitärkkelys. Kaada seos kiehuvaan liemeen ja sekoita. Kuumenna kiehuvaksi, tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolaripauksella ja mustapippurilla.

Leikkaa uunifilee ohuiksi viipaleiksi, valuta pinnalle hieman kastiketta ja tarjoa uunijuuresten kera.

Porkkana-inkiväärikakku

Porkkana-inkiväärikakku

Reseptit

3,5 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl ruokasoodaa
0,5 tl suolaa
2 kpl (isoa) kananmunaa
2,5 dl fariinisokeria
2 dl rypsiöljyä
3-4 kpl porkkanaa karkeana raasteena (200 g)
70 g saksanpähkinöitä karkeasti rouhittuna
1 dl Marli Toti -tiivistettä (laimentamatonta)

totisiirappiin:

1 dl Marli Toti -tiivistettä (laimentamatonta)
1 dl sokeria

pinnalle:

saksanpähkinöitä, kandeerattua inkivääriä tai makeisia oman maun mukaan

Laita uuni kuumenemaan 175°C. Pingota irtopohjavuoan (halkaisija noin 20 cm) pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoka rypsiöljyllä. Sekoita vehnäjauhoihin leivinjauhe, ruokasooda ja suola. Kuori ja raasta porkkanat. Hienonna pähkinät.

Vatkaa kananmunat ja sokeri kevyesti sekaisin. Lisää öljy. Lisää jauhoseos ja sekoita tasaiseksi. Lisää taikinaan porkkanaraaste, pähkinärouhe ja totitiiviste. Sekoita sileäksi. Kaada seos kakkuvuokaan, jätä tilaa kakun kohoamiselle. Tasoita pinta.

Kypsennä kakkua uunin alatasolla 45-55 minuuttia tai kunnes kakkuun upotettuun tikkuun ei jää taikinaa. Jäähdytä kakku vuoassaan.

Valmista totisiirappi: mittaa ainekset pieneen kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä, kunnes seos sakenee. Kokeile sakeutta pudottamalla muutama pisara sokerisiirappia kakun pintaan. Jos siirappi ei imeydy kakkuun, on se sopivan sakeaa. Valele siirappia kakulle ja ripota pinnalle pähkinöitä ja kandeerattua inkivääriä. Valuta loppu siirappi niiden päälle. Anna kakun vetäytyä ainakin vuorokauden ajan.

Totimarmeladimakeiset

Totimarmeladimakeiset

Reseptit

(noin 40 kpl)

5 dl vettä
5 dl sokeria
15 g agar-agar-hiutaleita
2 dl Marli Toti -tiivistettä (laimentamatonta)

Mittaa vesi ja sokeri kattilaan, lisää agar-agar-hiutaleet ja keitä seosta hiljalleen noin 30 minuutin ajan. Sekoittele silloin tällöin. Ota kattila liedeltä ja lisää joukkoon totitiiviste, sekoita hyvin. Kaada hyytelöseos laakeaan tuorekelmulla vuorattuun vuokaan (noin 20 x 30 cm). Anna hyytyä kylmässä pari tuntia. Ota marmeladilevystä pienellä muotilla marmeladista erimuotoisia palasia. Kieritä palat sokerissa ja anna niiden kuivahtaa.

Pakkaa marmeladimakeiset lahjarasiaan. Säilytä huoneenlämmössä.

Toti-Kir

Toti-Kir

Reseptit

Lasilliseen:

noin 0,5 dl Marli Toti -tiivistettä
noin 1 dl kuivaa omenasiideriä

Kaada kuohuviinilasiin tilkka totitiivistettä ja täytä lasi omenasiiderillä. Toti-Kir maistuu raikkaana juhlajuomana niin talvella kuin kesälläkin.

Helpottaa myös flunssaista oloa

Marli Toti lämmittää rentoina koti-iltoina ja maustaa hilpeitä illanviettoja. Se helpottaa mukavasti myös flunssaista oloa.

Muki
Talvi

Talvipakkasilla

Marli Toti on kuin tehty evääksi talven hiihtolenkille ja jos haluat säästää nautinnon vähän myöhemmäksi, voit herkutella lämmittävällä totilla vasta sisätiloihin siirtymisen jälkeen.

Kevät
Kevät

Kevään koittaessa

Kun pakkaset alkavat hellittää ja kevät versoo uutta, ulkoileminen on ihanaa. Silloin saapuvat valitettavasti myös kevätflunssat, mutta onneksi lämmin Marli Toti helpottaa flunssaista oloa.

Syksy
Syksy

Syksyn viiletessä

Syksyinen raikas ilma houkuttelee ulkoilemaan ja patikoimaan. Silloin sekä ruska että Marli Toti ovat parhaimmillaan. Kuuma totimuki lämmittää viileitä käsiä ja kruunaa syysretken.

Kesä
Kesä

Kesäkeleillä

Kuumina kesäpäivinä Marli Totia kannattaa nauttia jäiden kera, sillä se viilentää helteisiä tunnelmia. Auringonlaskua katsellessa saattaa maistua myös kupponen kuumaa.

Lisänä lempeää hunajaa

Mausteisessa Marli Totissa maistuvat omena, sitruuna sekä inkivääri ja lisänä on myös lempeää hunajaa. Mukavan lämmittävä tunne vain voimistuu, kun juomaa kuumennetaan.

Toti maistuu merellä

Oletpa sitten vesillä päiväreissulla tai yöpurjehduksella, kesäauringon helliessä tai syystuulten keinutellessa, Marli Toti maistuu aina yhtä hyvältä. Voit nauttia totia myös viileänä, mutta parhaimmillaan se lämmittää niin kehoa kuin mieltäkin sopivasti kuumennettuna.

Kuumenna toti näin

Sekoita 1 osa Marli totitiivistettä ja 3 osaa vettä tai valmista lempitotisi oman maun mukaan. Älä keitä totia, vaan kuumenna se lähelle kiehumispistettä mikroon sopivassa astiassa taikka teräs-, lasi- tai teflonkattilassa liedellä. Älä käytä vedenkeitintä totin lämmittämiseen. Halutessasi voit myös terästää juomaa.

Lämmittää koti-iltoina

Kotona on ihanaa rentoutua villasukat jalassa oman rakkaan kainalossa takkatulen loimottaessa. Samalla maistuu herkullisen lämmittävä Marli Toti. Kuumenna kerralla suurempi annos totia vaikkapa termospulloon niin sinun ei tarvitse pitkään aikaan poistua viltin alta. Kotona hyggeily on parasta!

Marli Toti hyggeily-tasosi on

100 Maximum level