Vastuullisuus Vastuullisuus

Suomen vastuullisin mehutalo

Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme. Haluamme, että tekemämme päätökset ovat kestäviä ja edesauttavat ympäristön, yhteisöjen ja ihmisten hyvinvointia pitkälle tulevaisuuteen.

Suomen vastuullisin mehutalo

Vastuullisuus näkyy kaikessa toiminnassamme. Haluamme, että tekemämme päätökset ovat kestäviä ja edesauttavat ympäristön, yhteisöjen ja ihmisten hyvinvointia pitkälle tulevaisuuteen.

Otsikko

Vastuullisuuden kuusi osa-aluetta

Oheisesta kuvasta löydät vastuullisuutemme kuusi osa-aluetta. Kosketa sektoria ja tutustu eri osa-alueisiin tarkemmin.

Sosiaalinen
vastuu
Hyväntekeväisyys-
hankkeet
Työntekijät Turvallisen työpaikan
tarjoaminen
suorituskykyiselle
ja hyvinvoivalle
henkilöstölle
Ravitsemus Monipuolisia ja
terveellisiä tuotteita
jokaiseen päivään
Pakkaus-
materiaalit
Kestävän kehityksen
materiaalivalinnat ja
kierrättäminen
Ilmaston
suojelu
Ilmastoneutraali yritys
2021 lähtien
Vastuullinen
täysmehu
Vain vastuullisesti
tuotettuja raaka-aineita
2030 mennessä
Planeetta ja
ympäristö
Ihmiset ja
yhteisö

Haluamme tarjota parasta hedelmistä ja marjoista terveelliseen ja nautinnolliseen elämään. Raaka-aineet hankimme vastuullisista lähteistä. Eckes-Granini Finland on ilmastoneutraali yritys. Teemme kaikkemme vähentääksemme hiilidioksidipäästöjä ja lisäksi hyvitämme niitä Amazonin sademetsissä. Pakkaamme tuotteemme vastuullisiin, kierrätettäviin pakkauksiin ja logistisesti tehokkaisiin myyntieriin.

Luotamme henkilöstömme asiantuntemukseen ja luomme edellytykset avoimelle yrityskulttuurille sekä työntekijöiden hyvinvoinnille. Yrityksemme mahdollistaa mm. Team Rynkeby – God Morgon® -hyväntekeväisyyspyöräilyn, joka kerää varoja vakavasti sairaiden lasten ja heidän perheidensä tukemiseen.

Sertifioitua laatua ja vastuullisuutta

Kokonaisvaltainen, vastuullisuuden eri näkökulmat huomioiva ajattelu- ja toimintatapa on toimintamme ydintä ja lähtökohta kestävälle kasvulle. Taloudellisten- ja vastuullisuusnäkökulmien samanaikainen arviointi on muodostunut oleelliseksi osaksi päivittäistä työtämme.

Juha Helokoski
Toimitusjohtaja
Eckes-Granini Finland Oy Ab

EMAS-sertifikaatti

Meille myönnettiin vuonna 2015 EMAS-sertifikaatti, joka kattaa koko kansainvälisen ISO 14001-ympäristöjärjestelmästandardin. EU:n asetukseen perustuva EMAS-järjestelmä on tarkoitettu yrityksille ja organisaatioille, jotka ovat kiinnostuneita kehittämään ympäristönsuojelun tasoaan. Kestävän kehityksen tavoittelu ja resurssien vastuullinen käyttö ovat jo useiden vuosien ajan olleet olennainen osa toimintaamme.

Olemme sitoutuneet mm. ympäristönsuojeluun, julkiseen raportointiin ympäristöasioista ja ympäristölainsäädännön noudattamiseen. EMAS perustuu vapaaehtoisuuteen, joten vastuu ulottuu vielä lakisääteisiä vaatimuksia pidemmälle.

Eckes-Granini Finland
on ainoa EMAS-sertifioitu
elintarvikeyritys Suomessa.

Eckes-Granini Finland
on ainoa EMAS-sertifioitu
elintarvikeyritys Suomessa.

Tutustu ympäristöraporttiimme 2021-24 »
EMAS-sertifikaatti
IFS
Luomu
European fruit juice
SGF
Irma
Vastuullisesti kasvatettu

Sosiaalinen vastuu

Hyväntekeväisyyshankkeet

Haluamme edistää suomalaisten terveyttä sekä hyvinvointia ja pidämme erityisesti lasten auttamista tärkeänä tehtävänämme. Olemme mukana tukemassa vakavasti sairaita lapsia ja heidän perheitään vaikeina hetkinä.

Olemme myös perustaneet erityisen stipendin, Marli Sporttistipendin, jonka avulla kannustamme lapsia ja nuoria heidän liikuntaharrastuksissaan.

God Morgon

Pyöräilyllä apua sairaille lapsille

Team Rynkeby – God Morgon® on joka kesä järjestettävä eurooppalainen hyväntekeväisyystapahtuma, jossa pyöräilyjoukkueet keräävät rahaa vakavasti sairaille lapsille ja heidän perheilleen pyöräilemällä Pariisiin.

Osallistujat harjoittelevat paljon koko vuoden ajan jaksaakseen pyöräillä koko pitkän taipaleen. Kesällä sitten tuhannet pyöräilijät ja avustajat ajavat Suomesta, muista Pohjoismaista, Saksasta ja Sveitsistä aina Pariisiin asti. Eckes-Granini kattaa projektin hallinnolliset kustannukset brändiensä kautta, joten kaikki kerätyt rahat menevät suoraan vakavasti sairaita lapsia auttaville organisaatioille.

Lue lisää hyväntekeväisyyspyöräilystä »
Aamu - Suomen Lasten Syöpäsäätiö
Sylva
4,2

miljoonaa
euroa

Keräykset Suomessa

Viime vuosina Suomen tiimit ovat keränneet vuosittain noin miljoona euroa, jotka on ohjattu lasten syöpäsairauksien tutkimuksen ja hoidon kehitykseen Aamusäätiön kautta sekä syöpää sairastavien lasten, nuorten ja heidän perheidensä tukemiseen Sylva ry:n kautta. Yhteensä 8 vuoden aikana Suomessa on kerätty yli 4,2 miljoonaa euroa.

Marli Sporttistipendi

Haluamme kannustaa lapsia ja nuoria liikkumaan enemmän. Siksi tuemmekin heidän liikuntaharrastuksiaan Marli Sporttistipendin avulla. Jaamme vuosittain hakemusten perusteella sekä raha- että tuotestipendejä. Kaikki alle 18-vuotiaat liikunnanharrastajat ja juniorijoukkueet voivat ilmoittautua mukaan hakuun, ja otamme huomioon niin kilpaurheilijat kuin harrastajatkin.

Marli Sporttistipendi
Rahastipendi

Rahastipendit ovat 1.000 euron suuruisia ja ne myönnetään mm. varusteiden hankintaan, leiriharjoitteluun, kilpailumatkoihin ja tapahtumien järjestämiseen.

Tuotestipendi

Tuotestipendimme sisältävät n. 200 euron arvosta mehu-, smoothie- ja välipalatuotteita laajasta valikoimastamme. Tuotteemme sisältävät paljon hedelmiä, marjoja, vitamiineja ja muita hyvää tekeviä ainesosia, jotka auttavat lapsia jaksamaan treeneissä ja kisoissa.

Tuotteet

Operaatio ainutlaatuinen
saaristomeri

Saaristomeri on täysin ainutlaatuinen paikka maapallolla ja kiistatta Suomen tärkeintä luontopääomaa. Se on myös vakavasti sairas. Olemme mukana operaatiossa, jonka tavoitteena on saaristomeren puhdas ja terve tulevaisuus.

Se pyrkii lisäämään saaristomeren tunnettuutta ja arvostusta niin kansalaisten kuin päättäjienkin keskuudessa ja saamaan aikaan sekä konkreettisia toimenpiteitä että poliittisia päätöksiä saaristomeren pelastamiseksi.

Työntekijät

Turvallinen työpaikka
hyvinvoivalle henkilöstölle

Yrityksemme tehtävänä on luoda henkilökunnallemme olosuhteet, joissa he voivat turvallisesti ja menestyksekkäästi hoitaa tehtäviään, kehittää osaamistaan ja viihtyä työssään. Työsuhteen pituus on oiva mittari työhyvinvoinnille – keskimäärin henkilöstömme onkin ollut palveluksessamme yli 15 vuoden ajan.

Olemme valmistaneet
rautaisella ammattitaidolla
Turussa jo yli 150 vuoden ajan
parhaita mehuja suomalaisille.

Haluamme tarjota suomalaisille innovatiivisia, herkullisia ja korkealaatuisia tuotteita. Siihen tarvitaan kaikkien meidän eckes-graninilaisten työpanosta. Ihmiset saavat aikaan positiivisia muutoksia – siitä olemme vakuuttuneita.

Haluamme tarjota suomalaisille innovatiivisia, herkullisia ja korkealaatuisia tuotteita.

Olemme valmistaneet rautaisella
ammattitaidolla Turussa jo yli 150
vuoden ajan parhaita mehuja
suomalaisille.

n. 130
työntekijää

jopa 155
kesäsesonkina

ka. yli 15 v.
työsuhde

Tavoitteet saavutetaan yhdessä

Meillä Eckes-Granini Finlandissa Turun Artukaisissa työskentelee noin 130, ja kesäsesongin aikana jopa 155, monen eri alan osaajaa. Me emme olisi Suomen vastuullisin mehutalo ilman kunnianhimoisesti työhönsä suhtautuvaa henkilökuntaamme, joka antaa ammattitaidollaan ja sitoutumisellaan merkittävän panoksen yrityksemme menestykseen ja mahdollistaa myös vastuullisuustavoitteidemme saavuttamisen.

joka antaa ammattitaidollaan ja sitoutumisellaan merkittävän panoksen yrityksemme menestykseen ja mahdollistaa myös vastuullisuustavoitteidemme saavuttamisen.

Ravitsemus

Monipuolisia ja terveellisiä
tuotteita jokaiseen päivään

Haluamme tarjota parasta hedelmistä ja marjoista terveelliseen ja nautinnolliseen elämään. Kuuntelemme jatkuvasti herkällä korvalla kuluttajia ja kehitämme tuotteitamme trendien mukaisesti yhä luonnollisempaan, monipuolisempaan ja terveellisempään suuntaan.

Laajasta tuotevalikoimastamme löytyy täysmehuja, luomutuotteita, shotteja, smoothieita, marjakeittoja, hedelmä- ja kauravälipaloja, mehutiivisteitä, annosmehuja ja paljon muuta.

Marli

Vähemmän sokeria

Useista tuotesarjoistamme on vähennetty reilusti lisätyn sokerin määrää mausta tinkimättä ja valmistamme myös sokerittomia tuotteita, jotka ovat erityisen kevyitä. Tuotevalikoimassamme on monia mehuja, joissa ei ole lainkaan lisättyä sokeria vaan makeus tulee ainoastaan hedelmistä ja marjoista.

Reilusti
vähemmän
lisättyä sokeria

Kevyet
sokerittomat
tuotteet

Täysmehuissa
vain hedelmien
luontaisia ainesosia

Luomuvalikoima

Luomumehujemme hedelmät ja marjat tuotetaan luonnonmukaisilla menetelmillä ilman keinotekoisia lannoitteita ja torjunta-aineita. God Morgon® Organic on 100 % luomutäysmehusarja, jossa on neljä trendikästä makuvaihtoehtoa. Lapsiperheiden suosikkeja ovat laadukkaat Mehukatti Luomu -pillimehut, sillä ne ovat makeuttamattomia sekä lisäaineettomia ja ne valmistetaan herkullisista luomuhedelmistä.

Yhteen pullolliseen
appelsiinitäysmehua käytetään
n. 1,7 kg luonnonmukaisesti
viljeltyjä appelsiineja.

Luomu
Luomu

Täysmehu tekee hyvää

Aterian yhteydessä nautittu lasillinen 100 % täysmehua on hyvä päivittäinen lisä hedelmien, marjojen ja vihannesten saantiin. Täysmehut ovat lisä- ja säilöntäaineettomia emmekä siis lisää niihin muuta kuin C-vitamiinia tukemaan riittävän tason säilymistä. Täysmehuissa on hedelmistä ja marjoista peräisin olevia luontaisia hiilihydraatteja ja muita ravintoaineita.

Saat 1,5 dl:n lasillisesta 100 % appelsiinitäysmehua vain 3 % päivittäisestä aikuiselle tarkoitetusta energiasuosituksesta ja mehu sisältää runsaasti mikroravinteita kuten C-vitamiinia, folaattia, kaliumia, karotenoideja ja hesperinidiiniä. Appelsiinitäysmehussa ei ole tyhjiä kaloreita.

Fruit Juice Science Centre

Terveyttä edistäviä ainesosia

Panostamme jatkuvasti tuotteidemme ravintoarvojen kehittämiseen yhä terveellisempään suuntaan. Marjat ja hedelmät ovat pääroolissa tuotteissamme, mutta haluamme tarjota vielä enemmän. Esimerkiksi raikkaat Marli Vital -mehujuomat sisältävät runsaasti hyvää tekeviä ainesosia, kuten rautaa, vitamiineja, sinkkiä, flavonoideja, kalsiumia ja magnesiumia. Pirteistä Marli Shoteista saat vahvan annoksen vastustuskykyä korkean C-vitamiinipitoisuuden ansioista. Marli Kauranen on juotava välipala, joka sisältää marjojen ja hedelmien lisäksi myös ravinteikasta suomalaista täysjyväkauraa.

IFS

Eckes-Granini Finlandilla on vuodesta 2011 lähtien ollut elintarviketuottajien laatu- ja tuoteturvallisuussertifikaatti IFS Food. Sertifikaatti uusitaan vuosittain, kun koulutettu auditoija tarkastaa yrityksen laadun- ja tuoteturvallisuuden hallintajärjestelmän.

Pakkausmateriaalit

Kestävän kehityksen
materiaalivalinnat ja kierrättäminen

Tavoitteemme on tarjota kuluttajille parasta hedelmistä ja marjoista. Siksi myös pakkaukset valitaan aina siten, että ne sekä sopivat mahdollisimman hyvin käyttötarkoitukseensa, että huomioivat ympäristö- ja kierrätysnäkökulman.

Pakkaamme kierrätettäviin
kartonkipakkauksiin

Pakkaamme suurimman osan, eli 75 % tuotteistamme, kierrätettäviin nestekartonkipakkauksiin. Olemme ensimmäinen FSC-merkinnän pakkauksissaan käyttöönottanut mehualan yritys Suomessa. 98 % nestepakkauksistamme valmistetaan FSC-sertifioidusta kartongista, joka on peräisin vastuullisesti hoidetuista metsistä.

FSC-merkintä takaa, että metsätalous toimii luontoa kunnioittaen. Tämä on tärkeää esimerkiksi luonnon monimuotoisuudelle sekä harvinaisten eläinten ja kasvien elinolojen turvaamiselle.

Hiilineutraalit ja muut uudet pakkaukset Hiilineutraalit ja muut uudet pakkaukset

Hiilineutraalit ja muut uudet
pakkaukset

Pakkausuudistuksen myötä mm. Marli Natur, Marli Vital ja God Morgon -mehut merkitään Carbon Neutral -merkillä, sillä ne ovat saaneet uudet, hiilineutraalit pakkaukset. Tämä tarkoittaa, että pakkausten hiilijalanjälki hyvitetään 100-prosenttisesti. Pakkauksen korkki on jatkossa puuöljypohjainen ja entistä pienempi kuluttaen 35 % vähemmän materiaalia.

God Morgon & Marli Vital

Myös Marli Juissilla on uusi 88-prosenttisesti kasviperäinen pakkaus. Se on valmistettu lähes kokonaan sokeriruoosta ja puukuidusta. Vain 7 % pakkauksesta on fossiilista muovia. Korkki on kokonaan sokeriruoosta.

Luonto kiittää Luonto kiittää www.juissi.fi »
Tassu Tassu Tassu Tassu Mehukatti Luomu

Käytämme paperipillejä

Otimme paperipillit ensimmäisenä käyttöön Mehukatti Luomu -annosmehuissa ja keväällä 2021 vaihdamme ne myös Mehukatti Trip -klassikkomehuihin. Paperipilli on kierrätettävä ja kompostoituva. Tällä materiaalivalinnalla voimme vähentää muovia jopa 10,4 tonnia vuodessa.

Kierrätettävyys ja pantillisuus

Kaikki mehupakkauksemme voidaan kierrättää Rinki-ekopisteissä. Osa lasi- ja muovipulloihin pakatuista tuotteistamme ovat pantillisia. Ne viedään Palpan palautusautomaatteihin, ja pulloista saa 0,10 - 0,40 €:n pantin.

Kartonkipakkauksemme on helppo lajitella ja kierrättää. Kierrätetyn kartonkipakkauksen materiaali voidaan käyttää jopa 7 kertaa uudelleen. Myös myyntieräalustat ja -laatikot ovat kierrätettäviä.

Ilmaston suojelu

Eckes-Granini Finland on
ilmastoneutraali yritys

Vuoden 2021 alusta lähtien Eckes-Granini Finland, kuten koko eurooppalainen Eckes-Granini -konserni, toimii ilmastoneutraalisti. Olemme yhteistyökumppanimme ClimatePartnerin kanssa määritelleet yrityksemme hiilijalanjäljen eli laskeneet aiheuttamamme kasvihuonepäästöt, jotka pitävät sisällään mm. kaikki päästöt energianlähteistä, työntekijöiden työmatkoista, veden käytöstä, yrityksen omistamista ajoneuvoista, liikematkoista ja jätteiden käsittelystä.

Climate neutral company

Ilmastonsuojeluun sitoutuneena yrityksenä tavoittelemme ilmanlaadun parantamista minimoimalla hiilidioksidipäästöjämme kaikin mahdollisin tavoin. Tuotteemme mm. valmistetaan uusiutuvalla energialla. Käytämme pakkausmateriaalinamme eniten nestekartonkia, joka aiheuttaa vähemmän päästöjä kuin lasi-ja muovipakkaukset. Kehitämme aktiivisesti pakkauksiamme, vähennämme niiden materiaalipainoa ja valitsemme mahdollisimman hiilineutraaleja materiaaleja.

100 % vihreää
energiaa

Höyrylaitos käytössä
vuodesta 2018

100 % sähköstä
tuulivoimalla

Vihreää energiaa

Käytämme 100-prosenttisesti kestävän kehityksen vihreää energiaa. Uusiutuvaan energiaan perustuvan Turku Energian höyrylaitoksen käyttöönotto vuonna 2018 on mahdollistanut vihreämmän tavan tuottaa tehtaan kaukolämpö ja höyry. Turun Artukaisissa sijaitseva höyrylaitos käyttää polttoaineena lähialueelta tuotettua metsähaketta.

Käyttämästämme sähköenergiasta uusiutuvan suomalaisen tuulivoiman osuus on 100 %. Olemme vuodesta 2008 lähtien olleet mukana myös Motivan energiatehokkuussopimuksessa. Tavoittelemme yhteensä 911 MWh energian säästöä vuoteen 2025 mennessä.

Hiilijalanjäljen hyvittäminen

Koska tällä hetkellä meillä on vielä väistämättömiä päästöjä, hyvitämme niitä ClimatePartner-kumppanimme kautta Brasilian Portelissa. Olemme sitoutuneet yhdessä konsernimme kanssa suojelemaan vuosittain 17 872 hehtaaria sademetsää Amazonin alueella. Tuo määrä vastaa yli 25.000 jalkapallokenttää.

Miksi hyvitämme juuri Brasiliassa? Amazonin alueen sademetsillä on erittäin tärkeä rooli ilmastonmuutosta hillitsevänä hiilinieluna, sillä metsä sitoo itseensä paljon ilmakehän hiilidioksidia. Haluamme myös turvata korkealaatuisen raaka-aineen saatavuuden, sillä hankimme runsaasti trooppisia hedelmiä, kuten appelsiineja, Brasiliasta.

Metsänsuojelu Amazonissa Metsänsuojelu Amazonissa
Tutustu metsänsuojeluun Amazonissa

Vuosittain suojellaan
17 872 ha sademetsää

Kohti nollapäästöjä

Kasvihuonekaasupäästöjen välttämisen ja vähentämisen lisäksi päästöhyvitykset ovat tarpeellisia, sillä meillä ei ole vielä käytössä sellaisia teknologioita, joilla päästöt saataisiin kokonaan 0-tasoon. Jatkamme kuitenkin työtämme ilmastonmuutosta vastaan ja suuntaamme tulevaisuudessa kohti nollapäästöjä yhdessä ClimatePartnerin kanssa.

ClimatePartner ClimatePartner

Eckes-Granini Finland on hyvittänyt vuodessa n. 849.000 kg hiilidioksidipäästöjä.

Liikuta säädintä vertaillaksesi hiilidioksidipäästöjä.

t CO2

Määrä vastaa ...

... km autolla
ajamista
... pesuohjelmaa
(60°C)
... pyökin vuotuista
hiilidioksidin talteenottoa
... juoksukenkäparin
valmistamista
... naudanlihan tuotantoa
kg edestä
... m² sulanutta jäätä
arktisella alueella kesäisin
... turistiluokan lentoa
Lontoosta New Yorkiin
... globaalin
keskivertokansalaisen
hiilijalanjälkeä vuodessa

Vastuullinen täysmehu

Suosimme vastuullista viljelyä

Kun ostamme vastuullisesti kasvatettuja hedelmiä, tuemme vastuullista hedelmien viljelyä. Appelsiinitäysmehuissamme käytetään vastuullisesti Brasiliassa kasvatettuja appelsiineja. Näillä appelsiiniviljelmillä huolehditaan työntekijöiden työoloista, riittävästä tulotasosta, terveydestä ja turvallisuudesta.

Vain vastuullisesti
tuotettuja raaka-aineita
2030 mennessä.

Viljelmillä huomioidaan ympäristö aina appelsiinipuiden istutuksesta ja maaperän ravinteikkuudesta sadonkorjuuseen asti. Myös puhtaan veden käyttöön ja jätehuoltoon kiinnitetään erityistä huomiota. Vastuullinen maanviljelys pohjautuu sovittuihin kansainvälisiin standardeihin.

*Massataselaskelman avulla hallinnoidaan käytettävien vastuullisten hedelmien määrää täysmehujen valmistuksessa. Valmistaja saa käyttää vastuullisuusmerkintää ainoastaan hankkimaansa hedelmämäärää vastaavassa tuotetussa määrässä täysmehua.

Vastuullisesti kasvatettuja hedelmiä on toistaiseksi saatavilla rajoitetusti, mutta olemme sitoutuneet siihen, että vuoteen 2030 mennessä kaikki tuotteissamme käytetyt marjat ja hedelmät ovat vastuullisesti tuotettuja.

Vain vastuullisesti
tuotettuja raaka-aineita
2030 mennessä.

Vuoden 2021 aikana otamme myös omenatäysmehuissamme käyttöön "Vastuullisesti kasvatettuja omenoita" -merkin ja tuemme näin vastuullista omenoiden viljelyä Euroopassa.

Raaka-aineiden hankintapolitiikka

Hankimme käytettävät hedelmäraaka-aineet konsernimme keskitetyn oston toimesta kansainvälisen laadunvarmistusjärjestön SGF/IRMA:n sekä Ecovadiksen auditoimilta toimittajilta.

Eckes-Granini konserni on sitoutunut maailmanlaajuiseen Sustainable Juice Covenant -hankkeeseen, jonka tavoitteena on entisestään lisätä vastuullisesti hankittujen raaka-aineiden osuutta 100 prosenttiin vuoteen 2030 mennessä.

Irma
SGF
The Sustainable Juice Covenant

Ilmaston suojelu

Hyvitämme hiilidioksidipäästöjä Brasiliassa

Koska tällä hetkellä meillä on vielä väistämättömiä hiilidioksidipäästöjä, hyvitämme niitä ClimatePartner-kumppanimme kautta Brasilian Portelissa, jossa olemme mukana sademetsän suojeluprojektissa.

Eckes-Granini Finland on
hyvittänyt vuodessa
n. 849.000 kg
hiilidioksidipäästöjä.

Amazonin alueen sademetsillä on erittäin tärkeä rooli ilmastonmuutosta hillitsevänä hiilinieluna, sillä metsä sitoo itseensä paljon ilmakehän hiilidioksidia. Sademetsissä elää myös valtava määrä eläin- ja kasvilajeja sekä paikallisia ihmisiä, jotka kuuluvat Brasilian köyhimpään väestöön.

Eckes-Granini Finland on
hyvittänyt vuodessa
n. 849.000 kg
hiilidioksidipäästöjä.

Sademetsien
suojelu

Eläin- ja kasvilajien
säilyttäminen

Paikallisväestön
tukeminen

Suojelemme metsää ja tuemme paikallisasukkaita

Metsiä hävitetään koko ajan soija- ja muiden viljelmien tieltä, sillä Brasilian lait mahdollistavat metsien hakkuut ja suurten viljelmien perustamiset ”käyttämättömillä alueilla”, joiksi sademetsätkin luetaan. Metsänsuojeluprojektin ideana on sademetsien pitkäaikainen suojelu ja säilyttäminen sekä maanomistuksen varmistaminen paikallisille asukkaille, jotka elävät sopusoinnussa metsän kanssa.

Ilman suojeluprojektia tuhansia hehtaareja sademetsää hävitettäisiin ja korvattaisiin tehoviljelmillä. Projektin avulla alueen asukkaille luodaan myös uusia tulonlähteitä ja koulutusmahdollisuuksia.