Pressipankki

Eckes-Granini Finland Oy Ab vähentää muovia vaihtamalla paperipilleihin

Eckes-Granini Finland Oy Ab vähentää muovia vaihtamalla paperipilleihin

Lisätty tiistaina 6. lokakuuta 2020

Muun muassa Mehukatti Luomu ja Mehukatti TRIP® annosmehuja Turussa valmistava Eckes-Granini Finland siirtyy vuoden 2021 alusta Huhtamäen paperipilleihin.

Mehukatti annosmehuihin tuleva paperipilli on elintarvikekelpoinen, kierrätettävä ja kompostoituva eli voimaan astuvien EU-säädösten mukainen. EU:n laatima muovipillit kieltävä SUP direktiivi tulee voimaan heinäkuussa 2021.

”Haluamme Suomen vastuullisimpana mehutehtaana olla edelläkävijänä syrjäyttämässä muovipillin paperipillillä”, kiteyttää toimitusjohtaja Juha Helokoski.”

Vuosittain lähes 30 miljoonaa pilliä annospakkauksissaan käyttävä mehutehdas vähentää vastuullisemmalla materiaalivalinnalla muovia jopa 10,4 tonnia vuodessa. ”Pakkaukset ja erityisesti kestävän kehityksen materiaalivalinnat on yksi yrityksemme vastuullisuuden kuudesta osa-alueesta yhteisen planeettamme ja ympäristömme suojelemiseksi”, kertoo Helokoski.

”Lasten suosikki Mehukatti, saa kunnian olla ensimmäinen suomalainen annostuote markkinoilla, jossa on paperipilli. Mehukatti Luomu 2 dl paperipilleillä saadaan kauppojen hyllyille vuodenvaihteessa. Kevään aikana paperipilli tulee korvaamaan muovin myös klassikkobrändi Mehukatti TRIP® -pillimehuissa” kertoo tuote- ja viestintäpäällikkö Nina Lindén. ”Laadukkaan ja toimivan paperipillin löytämiseksi on tehty paljon työtä ja testausta. On hienoa, että löysimme ratkaisun Huhtamäeltä. Meillä on yhteistä historiaakin vuosikymmenten takaa, sillä Marli Oy oli aikanaan Huhtamäen omistuksessa 80-luvulla”, muistelee Lindén.

Lisätietoja: Tuote- ja viestintäpäällikkö Nina Lindén 0400 484 351
nina.linden@eckes-granini.com

Eckes-Granini Finland Oy Ab valmistaa, myy ja markkinoi yhteensä yli 260 erilaista mehutuotetta. Tuotantolaitos sijaitsee Turussa ja työllistää 130 elintarvikeammattilaista. Tuotevalikoimaan kuuluu mm. täysmehuja, pillijuomia, vähäkalorisia juomia, funktionaalisia mehuja, janojuomia, perinteisiä mehutiivisteitä ja glögiä. Suosittuja brändejä ovat mm. Marli, Mehukatti, God Morgon, granini, Brämhults ja Tropic. Eckes-Granini Finland Oy Ab on osa Euroopan johtavaa mehuliiketoimin-takonsernia Eckes-Granini Group GmbH:ta, jonka pääkonttori sijaitsee Saksassa. Lisätietoja vastuuteoistamme osoitteesta www.eckes-granini.fi/vastuu

Huhtamäki on maailmanlaajuisesti johtava noutoruuan ja elintarvikkeiden pakkausratkaisujen toimittaja. Innovatiiviset tuotteet auttavat päivittäin miljardeja kuluttajia ympäri maailmaa tekemään vastuullisia elämäntapavalintoja. Pakkauksilla on merkittävä rooli elintarvikkeiden turvallisuudessa ja käytettävyydessä. Huhtamäki on sitoutunut tekemään entistä helpommin kierrätettäviä pakkauksia ja toimimaan kaikessa kestävää kehitystä edistäen. Tavoitteena on saavuttaa hiilineutraali tuotanto ja suunnitella kaikki tuotteet kierrätettäviksi, kompostoitaviksi tai uudelleen käytettäviksi vuoteen 2030 mennessä. www.huhtamaki.com