#

25.11.2015

Näin lämmität glögin oikein

Marli Glögi maistuu herkulliselta kylmänäkin, mutta parhaimmillaan se on höyryävän lämpimänä. Glögin lämmittäminen on helppoa ja nopeaa, mutta koska glögi on hapan juoma, se vaatii happoisuutta kestävät lämmitys- ja tarjoiluastiat.

Älä keitä glögiä, vaan kuumenna se lähelle kiehumispistettä mikroon sopivassa astiassa taikka teräs-, lasi- tai teflonkattilassa liedellä. Mikroon ei saa sijoittaa esim. lasin metallipidikkeitä tai lusikkaa. Pinnoitetun kattilan, kuten teflonkattilan, tulee olla ehjä.

Kuparikattilat tai kuparisia ja alumiinisia sisäosia sisältävät vedenkeittimet eivät sovellu happaman juoman kuumentamiseen. Niistä saattaa liueta myrkyllisiä raskasmetalleja juomaan.

Sekä tarjoilu- ja kuumennusastiat että termoskannut kannattaa pestä hyvin ennen käyttöä, sillä happoinen glögi saattaa irrottaa likaisista astioista turhia saostumia ja makuja.

Marli Glögit ovat luoneet lämpöä ja tunnelmaa suomalaisten jouluperinteisiin jo vuodesta 1954 lähtien. Juhlista tänä vuonna perheesi ja ystäviesi kanssa vaikkapa pikkujoulua taikka aattoiltaa uudella Marli Juhlaglögillä. Se on tumma ja marjaisan täyteläinen. Marli Juhlaglögissä maistuvat aronia ja tutut glögimausteet ja se on pakattu tyylikkääseen 0,75 litran lasipulloon.

» Marli Juhlaglögi tarkemmin

» Katso kaikki Marli Glögit

» Kokeile Marli Glögi -reseptejä

» Tutustu glögin historiaan