Lakisääteisten ympäristö- ja turvallisuusvaatimusten täyttäminen on Eckes-Granini Finlandille keskeistä. Eckes-Granini Finlandia koskevat tärkeimmät ympäristösäädökset ovat ympäristönsuojelulaki ja -asetus, jätelaki ja -asetus, vesihuoltolaki, asetus pakkauksista ja pakkausjätteistä, kemikaalilaki ja -asetus sekä pelastuslaki. Käytämme lakisääteisten vaatimusten seurantaan ja vaatimusten täyttymisen arviointiin säädösrekisteripalvelua. Palvelun avulla saamme tiedon uusista ja muuttuneista säädöksistä. Huomioimme säädösmuutokset toiminnassamme ja todennamme kaikkien lakisääteisten vaatimusten noudattamisen vuosineljänneksittäin.
Eckes-Granini Finlandille myönnettiin ensimmäisen kerran ympäristölupa vuonna 2004 Lounais-Suomen ympäristökeskuksen toimesta. Joulukuussa 2014 jätettiin hakemus toistaiseksi voimassa olevan ympäristöluvan tarkistamiseksi. Etelä-Suomen Aluehallintovirasto siirsi hakemuksen käsittelyn Turun kaupungin ympäristönsuojeluun, joka antoi lokakuussa 2016 päätöksensä, että vanha, Lounais-Suomen ympäristökeskuksen vuonna 2004 myöntämä ympäristölupa pysyy voimassa.
Vuonna 2021 Eckes-Granini Finland on toiminut ja raportoinut lupaehtojen mukaisesti. Eckes-Granini Finland raportoi vuosittain Turun kaupungin ympäristönsuojeluviranomaiselle ja Suomen Pakkauskierrätys RINKI Oy:lle. Lisäksi olemme velvollisia raportoimaan Tilastokeskukselle ja Elintarviketeollisuusliitolle pyydettäessä.
Vapaaehtoisista sitoumuksista olemme jo toista kautta mukana työ- ja elinkeinoministeriön koordinoimassa energiatehokkuussopimusjärjestelmässä. Uusi sopimuskausi käynnistyi vuonna 2017 ja kestää vuoteen 2025 saakka. Energiatehokkuussopimukset ovat koko Suomen laajuinen keino edistää energian tehokasta käyttöä. Eckes-Granini Finlandissa on tehty energiakatselmus energiatehokkuussopimukseen liittyen ja suunnitelmana on sopimuskauden aikana toteuttaa katselmuksessa havaitut soveltuvat toimenpiteet. Energiatehokkuussopimukseen liittyneenä raportoimme energia-asioista vuosittain Motiva Oy:lle. Eckes-Granini Finland hyödyntää toiminnoissaan myös elintarvikkeiden ja juomien valmistuksen alaan liittyvää EMAS-viiteasiakirjaa ja on tehnyt itsearviointia eri ympäristönsuojelun tason indikaattoriseurannassaan. Seuraamme parhaiden käyttökelpoisten tekniikoiden käyttöämme tekemämme BAT(Best Available Techniques)-selvityksen vuosittaisen uudelleenarvioinnin kautta. Kyseistä selvitystä peilataan Euroopan Komission Täytäntöönpanopäätökseen (EU) 2019/2031 elintarvikkeiden ja maidon valmistus- ja jalostustekniikoiden BAT-päätelmien vahvistamisesta.