Näin lämmität glögin oikein

Marli Glögi maistuu herkulliselta kylmänäkin, mutta parhaimmillaan se on höyryävän lämpimänä. Glögin lämmittäminen on helppoa ja nopeaa, mutta koska glögi on hapan juoma, se vaatii happoisuutta kestävät lämmitys- ja tarjoiluastiat.

Älä keitä glögiä, vaan kuumenna se lähelle kiehumispistettä mikroon sopivassa astiassa taikka teräs- tai teflonkattilassa liedellä. Mikroon ei saa sijoittaa esim. lasin metallipidikkeitä tai lusikkaa. Pinnoitetun kattilan, kuten teflonkattilan, tulee olla ehjä.

Kuparikattilat tai kuparisia ja alumiinisia sisäosia sisältävät vedenkeittimet eivät sovellu happaman juoman kuumentamiseen. Niistä saattaa liueta myrkyllisiä raskasmetalleja juomaan.

Sekä tarjoilu- ja kuumennusastiat että termoskannut kannattaa pestä hyvin ennen käyttöä, sillä hapan glögi saattaa irrottaa likaisista astioista turhia saostumia ja makuja.Marli Glögi

Marli glögeissä käytettävä glögimauste sisältää mm. kanelia, joka saattaa hienojakoisena erottua glögissä. Sekoita glögijuoma ennen nauttimista.

Kaikki Marli Glögit »

* * * Glögimakuja jo vuodesta 1954 * * *