Usein kysyttyä

Olemme koonneet tälle sivulle kysymyksiä ja vastauksia aiheista, jotka tuntuvat askarruttavan monia. Jos et löydä täältä vastausta omaa mieltäsi vaivaavaan kysymykseen, voit lähettää kysymyksesi Kuluttajapalveluun.

» Yhteydenottolomake

 • Ostin kaupasta Mehukatti Mehujää -tuotteen. Miten toimin?

  Mehukatti Mehujää sisältää 9 maukasta mehujäätä. Siirrä irtonaiset mehujäät jäätymään pakastimeen, jäätyminen kestää 1-2 vuorokautta, pakastimen tehosta riippuen. Jäätyneen mehujään voit avata joko repäisemällä tai saksilla. Pidä pakkaus pystyssä niin sulanutta mehujäätä ei valu pakkauksesta. Muista kierrättää tyhjä pakkaus!

 • Miten toimin, jos mielestäni tuotteessanne on jotakin vikaa? Haluatteko tästä näytteen?

  Kiitos, kyllä mielellämme! Jos tuotteemme on mielestäsi viallinen, (maku, haju tms) tarvitsemme ko. tuotteesta aina näytteen. Jos kyseessä on nestepakkauskartonki - lähetä pelkästään pakkaus, ei mehua. Pullotetuista tuotteistamme jätä alkuperäiseen pakkaukseen noin 2 dl mehua ja sulje kunnolla. Liitä lähetykseen yhteystietosi sekä pieni selvitys siitä, mikä mielestäsi tässä tuotteessa on vikana. Lähetä näyte osoitteeseemme; Eckes-Granini Finland Oy Ab PL 411 20101 TURKU Kirjoita vielä lähetyksesi päälle ”asiakaspalautus”, näin yrityksemme maksaa postimaksun puolestasi. Vastausaika on noin kaksi viikkoa näytteen saavuttua kuluttajapalveluumme.

 • Säilyvätkö Mehukatti Hedelmävälipalat huoneenlämmössä?

  Mehukatti Hedelmävälipalat säilyvät huoneenlämmössä avaamattomana useita kuukausia. Avattuna pakkaus on hyvä käyttää heti tai säilyttää jääkaapissa.

 • Kuulin että Marli Vital Hedelmänektari + 10 vitamiinia -mehu ei ole vegaanista. Pitääkö tämä paikkansa? Eli onko mehussa jotain eläinperäistä? Entäs muut mehunne?

  Marli Vital hedelmänektari + 10 vitamiinia ei sisällä eläinperäisiä ainesosia. Nektari on täydennetty vitamiineilla, jotka ovat synteettisesti valmistettuja eli mitään eläinperäistä Marlin mehut eivät sisällä. Eläinkunnan tuotteet sisältävät mm. b-ryhmän vitamiineja, mutta näitä ei pidä sekoittaa vitamiineilla täydennettyihin tuotteisiin. Vegaaneille luotettavat vitamiinien lähteet (mm. B12-vitamiinin) ovat vitamiinivalmisteet ja vitaminoidut elintarvikkeet.

 • Onko juomissanne alkoholia ?

  Marli Sima on tuotteistamme ainoa, jossa on alkoholia 0,8%. Simamme on käymisteitse valmistettu ja alkoholipitoisuus on vakioitu 0,8 %:een. Esimerkiksi kotisimassa käymistä on vaikeampi hallita, sillä alkoholia muodostuu niin kauan kuin hiivalla on sokeria käytettävissään.

 • Ostin Marli mansikkasekamehutiivisteen kaupasta ja siinä on punainen kaatokorkki. Miten se avataan?

  Nosta punainen kansi ylös, vedä sisällä olevasta renkaasta varovasti niin sinetti aukeaa. Voit käyttää korkkia myös ns. tavallisena korkkina, eli siinä on perinteiset kierteet ja voit avata korkin kiertämällä.

 • Alenevatko mehun ravintoarvot, jos säilyttää mehua liian lämpimässä?

  Vitamiinit säilyvät avaamattomissa, kaupassa lämpimästä hyllystä myytävissä pakkauksissa huoneenlämmössä (n. +20 C) parasta ennen päiväykseen saakka. Liian lämpimässä paikassa säilytettynä vitamiinipitoisuus voi laskea. Erityisesti C-vitamiini tuhoutuu herkästi kuumennettaessa tuotetta. Täysmehut on hyvä säilyttää kotona jääkaapissa, jotta ravintoarvot eivät kärsi. Tiivistemehun esimerkiksi Marlin Mustaherukkamehun voi hyvin säilyttää avattuna myös huoneenlämmössä.

 • Marlin tomaattimehu – paljonko sen valmistamiseen on käytetty tomaatteja, entä suolaa?

  Marlin Natur tomaattimehu 1 l vastaa noin 20 tomaattia. Tuote sisältää lykopeeniä enemmän kuin tuoreet tomaatit, koska tomaatteja prosessoitaessa niiden lykopeenipitoisuus kasvaa. Ravintosisällöltään Marli Natur tomaattimehu ja tomaatti ovat hyvin samankaltaisia.