• img-omena
  • img-appelsiini
  • img-paaryna
  • img-ananas
  • img-mango
  • img-mustaherukka
  • img-mansikka
  • img-mustikka
  • img-puolukka
  • img-karpalo
  • img-tyrni
  • img-vadelma
  • img-aronia
  • img-tomaatti
  • img-tomaatti
  • img-tomaatti
  • img-tomaatti

Tomaatti

img-tomaatti

Lykopeeni imeytyy elimistöön parhaiten elintarvikkeista, sillä esim. jauhaminen ja kypsennys lisäävät imeytymistä merkittävästi. Tomaattimehu on siis tuoretta tomaattia parempi lykopeenin lähde.

Tomaatti sisältää myös paljon C-vitamiinia, foolihappoa ja erilaisia kivennäisaineita.

Oletko jo maistanut Marli Natur Tomaattimehua?

Haluatko tutustua kaikkiin Eckes-Granini Finlandin tuotteisiin, joissa on käytetty tomaattia?

» Hae tuotteet

Tomaatti on koisokasvien heimoon kuuluva kasvi, joka on sukua mm. perunalle ja munakoisolle. Se on lähtöisin Etelä-Amerikasta, tarkemmin Perusta ja Chilestä. Kolumbus toi tomaatin Eurooppaan löytöretkensä tuliaisena. Nykyään tomaatti on maailman eniten viljelty vihannes.

img2-tomaatti

Tomaatti on Suomen tärkein kasvihuonevihannes. Se on tavallisesti pyöreä, keskikokoinen ja punainen, mutta tomaattien koko, muoto, väri ja maku vaihtelevat paljon. Tomaatit kannattaa säilyttää huoneenlämmössä, sillä jääkaapissa ne menettävät nopeasti makunsa.

Tomaatti vaatii kasvaakseen runsaasti valoa ja tasaisesti lämpöä. Punaista väriainetta lykopeenia ei muodostu tomaatille liian korkeissa tai liian matalissa lämpötiloissa. Runsaan lykopeenin saannin on useissa tutkimuksissa todettu suojaavan ihmistä syöpä-, sydän- ja verisuonitaudeilta.