• img-omena
  • img-appelsiini
  • img-paaryna
  • img-ananas
  • img-mango
  • img-mustaherukka
  • img-mansikka
  • img-mustikka
  • img-puolukka
  • img-karpalo
  • img-tyrni
  • img-vadelma
  • img-aronia
  • img-tomaatti
  • img-tomaatti
  • img-tomaatti
  • img-tomaatti

Puolukka

Puolukat maistuvat melko kirpeiltä sellaisinaan syötyinä, mutta hilloihin ja mehuihin ne sopivat erinomaisesti. Oletko jo maistanut Marli Karpalo-puolukka B+C-vitamiineja mehutiivistettä tai Marli Perinteinen Mustaherukka-puolukka -mehujuomaa?

Haluatko tutustua kaikkiin Eckes-Granini Finlandin tuotteisiin, joissa on käytetty puolukkaa?

» Hae tuotteet

Puolukka on kanervakasveihin kuuluva 10-30 cm korkea ainavihanta varpu, joka kukkii keskikesällä. Sen marjat ovat kypsiä syyskuussa.

Puolukka kasvaa koko Suomessa ja koko maapallon pohjoisissa havumetsissä. Puolukan marjat ovat punaisia, pallomaisia, kiiltäviä, meheviä ja hapahkoja.

img2-puolukka

Puolukassa on runsaasti kuitua ja kivennäisaineita sekä erityisen korkea antioksidanttipitoisuus. Luonnon omat antioksidantit auttavat suojaamaan ihmisen elimistöä ja soluja.

Puolukat sisältävät myös monenlaisia happoja, kuten bentsoehappoa, joka toimii mehuissa luonnollisena säilöntäaineena antibakteeristen ominaisuuksiensa vuoksi. Puolukkamehu säilyy siis hyvänä pidempään.