• img-omena
  • img-appelsiini
  • img-paaryna
  • img-ananas
  • img-mango
  • img-mustaherukka
  • img-mansikka
  • img-mustikka
  • img-puolukka
  • img-karpalo
  • img-tyrni
  • img-vadelma
  • img-aronia
  • img-tomaatti
  • img-tomaatti
  • img-tomaatti
  • img-tomaatti

Mustikka

Tummansinisinä mustikan marjat sisältävät merkittäviä määriä antosyaniini-väriaineita, joiden käytön on havaittu pienentävän useiden sairauksien, kuten sydän- ja verisuonisairauksien, silmäsairauksien ja syövän riskiä.

Mustikka on Suomen tärkeimpiä luonnonvientituotteita. Jalostettua mustikkaa, pensasmustikkaa, kasvatetaan myös puutarhassa. Sen marjat ovat suuria ja sisältä vaaleita.

Mustikka maistuu esim. Marli Mustikka-Mansikka sekamehutiivisteessä, Marli Vital Mustikka-aronia-rypäle + D&C -vitamiineja mehujuomassa sekä Marli Tarhurin Mustikkakeitossa.

Haluatko tutustua kaikkiin Eckes-Granini Finlandin tuotteisiin, joissa on käytetty mustikkaa?

» Hae tuotteet

Mustikka on puolukoiden sukuun kuuluva kanervakasvi. Se kasvaa yleisenä koko Suomessa. Mustikka on tyypillinen havumetsien kasvi, joka viihtyy varjoisilla kasvupaikoilla.

Mustikka on monivuotinen, n. 10-40 cm korkea varpu, joka kukkii touko-heinäkuussa. Sen kukat ovat vaaleanpunaisia ja kellomaisia. Marjat ovat sekä sisältä että päältä tummansinisiä, pallomaisia ja vahapeitteisiä. Marjat voivat olla myös mustia ja kiiltäviä, jolloin niiltä puuttuu pintaa peittävä ohut vahakerros.

img2-mustikka

Mustikka on mehukas ja herkullisen makuinen marja. Sen paras poiminta-aika on heinäkuun loppupuolelta syyskuun alkuun. Sato voi jäädä huonoksi, jos mustikan kukinnan aikana esiintyy yöpakkasia.

Mustikat ovat hyviä C- ja E-vitamiinin, magnesiumin, kalsiumin ja ravintokuidun lähteitä.