• img-omena
  • img-appelsiini
  • img-paaryna
  • img-ananas
  • img-mango
  • img-mustaherukka
  • img-mansikka
  • img-mustikka
  • img-puolukka
  • img-karpalo
  • img-tyrni
  • img-vadelma
  • img-aronia
  • img-tomaatti
  • img-tomaatti
  • img-tomaatti
  • img-tomaatti

Karpalo

Karpalot sisältävät C-vitamiinia ja antioksidantteja. Karpaloista saadaan herkullista mehua, jota on käytetty myös lievittämään erilaisia tauteja mm. tulehdustauteja, kuumetta ja happovaivoja. Karpalomehua käytetään nykyisinkin täydentävänä hoitona toistuvissa virtsatietulehduksissa.

Karpaloa käytetään monessa Eckes-Granini Finlandin tuotteessa, esimerkiksi granini Cranberryssä, Marli mehutiivisteissä sekä Marli Vital Karpalo-rypäle
+ flavonoideja
mehujuomassa.

Haluatko tutustua kaikkiin Eckes-Granini Finlandin tuotteisiin, joissa on käytetty karpaloa?

» Hae tuotteet

Karpalo on yksi harvoja karuilla soilla rahkasammaleen pinnalla menestyviä kasveja. Se on puolukoiden sukuun kuuluva ainavihanta varpu, jonka versot kasvavat pitkin maan pintaa. Kilpailijoiden puuttuessa sen ei tarvitse kurotella kohti valoa. Vain vaaleanpunaiset kukat nousevat irti maasta lyhyen kukkavarren päähän.

Karpalon suuret, pallomaiset marjat muuttuvat kypsyessään tummanpunaisiksi. Marjat ovat maultaan raikkaita ja happamia, ja ne ovat kypsinäkin kovia, koska ne sisältävät runsaasti pektiiniä.

img2-karpalo

Karpaloita voi poimia aina syys-lokakuusta lumipeitteen tuloon asti. Kelien kylmentyessä pektiinin ja happojen pitoisuus marjoissa alenee ja sokeripitoisuus kasvaa. Silloin marjat pehmenevät ja makeutuvat. Ne säilyvät luonnossa syötävinä aina kevääseen asti.