Omenainen mantelitorttu kaneli-glögivaahdolla

Omenainen mantelitorttu

Tarjoa omenainen mantelitorttu hieman jäähtyneenä kaneliglögivaahdon sekä lämpimän Marli Premium Vaalea glögijuoman kera. Vinkki! Terästä vaaleaa glögijuomaa manteli- tai vaniljaliköörillä!

n. 0,5 kg omenoita lohkoina
0,5 dl sokeria
2 rkl perunajauhoa
150 g mantelimassaa
2 kpl kananmunaa
vuoan voitelemiseen: voita tai margariinia

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Voitele laakea uunivuoka voilla ja levitä omenalohkot siihen tasaiseksi kerrokseksi. Sekoita keskenään sokeri ja perunajauhot, ripota seos omenalohkoille. Raasta mantelimassa ja sekoita se kevyesti vatkattuihin kananmuniin. Levitä seos omenoiden pinnalle. Kypsennä uunin alatasolla noin 25 minuuttia tai kunnes paistos on saanut kauniin kullanruskean paistopinnan.

Kaneli-glögivaahto:

1 ras vaniljanmakuista tuorejuustoa (200 g)
0,5 dl Marli Premium Vaalea glögijuomaa
2-3 rkl sokeria
0,5‑1 tl kanelia
1‑2 dl kermaa vaahdotettuna

Notkista tuorejuusto glögijuomalla ja lisää mausteeksi sokeria ja kanelia. Viimeistele jälkiruokakastike kermavaahdolla ja tarjoa omenaisen mantelitortun tai vaikkapa uuniomenoiden kera.


X

Lähetä resepti ystävälle

Ellet ehdi itse valmistaa ystävällesi Marli Glögi -reseptin mukaan jouluista lahjaa, lähetä tämä resepti hänelle sähköpostiin lämpöisenä joulutervehdyksenä.

300 merkkiä jäljellä.