Jouluiset minicupcaket

Jouluiset minicupcaket

(noin 30 kpl)

cupcaket:

100 g voita
60 g tummaa suklaata (kaakaopitoisuus 70 %)
2 kpl kananmunia
2 dl sokeria
1,5 dl vehnäjauhoja
0,2 dl kaakaojauhetta
0,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa

kostuttamiseen:

0,25 dl Marli Perinteistä glögitiivistettä
0,25 dl vettä

glögikuorrutteeseen:

5-6 dl tomusokeria
1 tl Marli Perinteistä glögitiivistettä
1 rkl mustaherukkasosetta
50 g huoneenlämpöistä voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvapitoisuus yli 20 %)
kakun koristelemiseen: marmeladimakeisia, hedelmälohkoja, sitruunamelissaa yms.

Valmista minicupcaket: sulata voi kattilassa miedolla lämmöllä. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu suklaa. Sekoita ja varmista, että suklaa on sulanut. Jätä seos jäähtymään.

Laita uuni kuumenemaan 175 °C asteeseen. Laita paperivuoat minicupcakevuokaan.

Vaahdota kananmunat ja sokeri huolellisesti. Yhdistä voisuklaaseos ja kananmunavaahto. Lisää siivilän läpi seuloen joukkoon keskenään sekoitetut vehnäjauho, kaakaojauho, leivinjauhe ja suola. sekoita taikina tasaiseksi.

Siirrä taikina pursotinpussiin ja jaa minicupcakevuokiin. Paistoaika on 15-20 minuuttia. Jäähdytä minicupcaket leivinritilällä.

Valmista glögikuorrute: vatkaa tasaiseksi seokseksi tomusokeri, glögitiiviste, mustaherukkasose, voi ja tuorejuusto. Levitä tai pursota kuorrutetta kuppikakuille ja koristele ne haluamallasi tavalla.


X

Lähetä resepti ystävälle

Ellet ehdi itse valmistaa ystävällesi Marli Glögi -reseptin mukaan jouluista lahjaa, lähetä tämä resepti hänelle sähköpostiin lämpöisenä joulutervehdyksenä.

300 merkkiä jäljellä.