Paahdetut ja glögisilatut uunijuurekset

Glögisilatut uunijuurekset

yht. n. 1 kg porkkanaa, lanttua, selleriä, palsternakkaa, sipulia, bataattia, perunaa tai punajuurta
n. 0,5 dl rypsiöljyä
n. 1 tl merisuolaa

glögisilaus:

0,5‑1 dl sokeria
2 dl Marli Perinteinen glögitiivistettä
0,5‑1 tl chilihiutaleita tai -jauhetta

Kuori juurekset ja paloittele ne reiluiksi lohkoiksi. Laita palat uunivuokaan ja hiero niihin öljyä ja suolaa. Paahda 250 °C uunissa ylätasolla, kunnes juurekset saavat hieman väriä.

Valmista sillä välin glögisilaus: kuumenna kasarissa sokeria kunnes se sulaa. Lisää glögi, kiehauta ja sekoita seos tasaiseksi. Mausta varovaisesti chilillä ja kaada juureksille. Laske uunin lämpötila noin 150 °C ja hauduta juurekset kypsiksi.

Tarkista maku ennen tarjoilua, ja lisää tarvittaessa suolaa ja/tai sokeria. Tarjoa joulun liharuokien kumppanina, vaihtoehtona joululaatikoille.


X

Lähetä resepti ystävälle

Ellet ehdi itse valmistaa ystävällesi Marli Glögi -reseptin mukaan jouluista lahjaa, lähetä tämä resepti hänelle sähköpostiin lämpöisenä joulutervehdyksenä.

300 merkkiä jäljellä.