Glögi-puolukka ruisleipäset

Glögiruisleipäset

(1 uunipannullinen)

1 plo Marli Glögitiivistettä 1+3, laimentamattomana (5 dl)
5 dl lämmintä vettä
5 dl puolukoita
1 dl siirappia
1 rkl suolaa
50 g hiivaa tai 2 ps kuivahiivaa (á 11 g)
3 dl leipämaltaita
3 dl ruishiutaleita
1 l karkeita ruisjauhoja
8‑10 dl vehnäjauhoja

Mittaa glögitiiviste, vesi, puolukat ja siirappi taikinakulhoon tai yleiskoneen kulhoon. Tarkista seoksen lämpötila: +37 °C tuorehiivalla leivottaessa ja +42 °C kuivahiivaa käytettäessä. Lisää hiiva, suola, leipämaltaat ja ruishiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja aloita taikinan alustaminen ruisjauhoilla. Jatka vehnäjauhoilla, kunnes taikina on pehmeää ja sitkeää. Anna taikinan levätä noin tunti.

Kumoa kohonnut taikina leivinpaperilla vuorattuun uunipannuun. Painele taikina tasaiseksi levyksi ja kohota leivinliinalla peitettyinä noin tunnin ajan.

Painele taikinalevyyn ruutukuvio (esim. 8 x 4) ja nosta vuoka uuniin. Paista 180 °C uunissa noin 40 min. Kumoa leipälevy vuoasta ja anna sen jäähtyä. Irrota leipäset toisistaan ja tarjoile voin kera.


X

Lähetä resepti ystävälle

Ellet ehdi itse valmistaa ystävällesi Marli Glögi -reseptin mukaan jouluista lahjaa, lähetä tämä resepti hänelle sähköpostiin lämpöisenä joulutervehdyksenä.

300 merkkiä jäljellä.