Panna cotta ja makea glögisiirappi

Glögipannacotta

(4 annosta)

Panna cottaan:

3 dl kuohu- tai vispikermaa
1 dl maitoa
2 kpl liivatelehteä
2‑3 rkl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Makeaan glögisiirappiin:

1 dl Marli Glögitiivistettä 1+3, laimentamattomana
1 dl sokeria
n. 1 rkl vettä

Valmista ensin panna cottat: pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä. Mittaa kerma ja maito kattilaan, kiehauta. Lisää liivatelehdet ja sokerit, kuumenna uudelleen kiehuvaksi. Jäähdytä hetki ja jaa tarjoilumaljoihin. Peitä maljat tuorekelmulla ja siirrä jääkaappiin hyytymään ainakin neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli.

Valmista makea glögisiirappi: mittaa ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia tai kunnes seos sakeutuu. Jäähdytä.

Juuri ennen tarjoilua jaa makea glögisiirappi panna cotta -maljoihin. Halutessasi voit lisätä panna cotta -annosten pinnalle nokareen kermavaahtoa ja muutaman mantelilastun. Tarjoa jälkiruokana.


X

Lähetä resepti ystävälle

Ellet ehdi itse valmistaa ystävällesi Marli Glögi -reseptin mukaan jouluista lahjaa, lähetä tämä resepti hänelle sähköpostiin lämpöisenä joulutervehdyksenä.

300 merkkiä jäljellä.