Puolukkaiset glögilimput

Glögilimput

(3 vuokaa)

1 plo Marli Glögitiivistettä (5 dl)
5 dl lämmintä vettä
5 dl puolukoita
1 dl siirappia
1,5 rkl suolaa
50 g hiivaa tai 2 ps kuivahiivaa (á 11 g)
3 dl leipämaltaita
3 dl ruishiutaleita
1 l karkeita ruisjauhoja
8‑10 dl vehnäjauhoja
vuokien voitelemiseen voita tai margariinia.

Tarjoile paahdettuja glögilimppuviipaleita esimerkiksi kylmäsavulohta sisältävän levitteen kera tai valmista aineksista pieniä alkupalavoileipiä. Kylmä olut tai kotikalja maistuvat kyytipoikana.

Mittaa glögitiiviste, vesi, puolukat ja siirappi taikinakulhoon ja tarkista seoksen lämpötila: kädenlämpöistä tuorehiivalla leivottaessa ja reilusti kädenlämpöistä kuivahiivaa käytettäessä. Lisää hiiva, suola, leipämaltaat ja ruishiutaleet. Sekoita tasaiseksi ja aloita taikinan alustaminen ruisjauhoilla. Jatka vehnäjauhoilla, kunnes taikina on pehmeää ja sitkeää. Kohota taikinaa lämpimässä paikassa noin tunti.

Voitele kolme pitkänomaista leipävuokaa voilla tai margariinilla. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivinpöydälle ja jaa se kolmeen osaan. Muodostele taikinapaloista pitkulaisia ja nosta ne leipävuokiin. Painele leivät tasaisesti vuokiin ja kohota niitä liinalla peitettyinä lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

Kuumenna uuni 175 asteeseen. Paista leipiä uunin alatasolla noin puolitoista tuntia. Kumoa leivät vuoista ja anna niiden vetäytyä noin vuorokausi ennen tarjoilua. Leivät voi mainiosti pakastaa.


X

Lähetä resepti ystävälle

Ellet ehdi itse valmistaa ystävällesi Marli Glögi -reseptin mukaan jouluista lahjaa, lähetä tämä resepti hänelle sähköpostiin lämpöisenä joulutervehdyksenä.

300 merkkiä jäljellä.